^ Back to Top
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/5/d/djembegroepsabar.nl/httpd.www/joomla/templates/dd_eshopper_14/functions.php on line 202

Grote mannen voor groep acht

Een beetje aarzelend stellen we ons op voor de deur van wat eigenlijk ons oefenlokaal is. Voor één keer zijn we eruit verdreven door achtste groepers die hun laatste basisschooljaar vieren. Hun ouders en de juf vinden het leuk als wij voor hen komen spelen, maar of de leerlingen dat zelf ook vinden?

We spelen het Ritme van de Grote Mannen, wel heel toepasselijk hier. In West-Afrika spelen trommelaars dit ritme voor jongens die na één of meer nachten alleen in het bos, als man weer tevoorschijn komen. Gelukkig wordt híer niemand het bos ingestuurd. De leerlingen mogen blijven en met ons meedoen.

Dat meedoen begint echt als Jeroen en Kathelijne gaan dansen. Schoorvoetend komen de eerste meisjes naar voren en beginnen mee te doen. Dan volgen de anderen, niet allemaal, maar genoeg om er een flink feestje van te maken. Zingen, dansen, handen omhoog, kopstandjes tussendoor en zelfs een gezamenlijk “hoofd en schouders, knie en teen” dat wordt afgesloten met een spagaat, kunststukje van Jeroen. Zelden was zo’n kort optreden zo leuk!