^ Back to Top

Het Goede Herderkoor speelt nu de Rumba

Goede Herderkoor doet de Rumba

Op donderdag 14 juli waren we te gast bij het Goede Herderkoor in Eerschot, Sint-Oedenrode. We mochten er een djembé-workshop komen geven. Natuurlijk maken we graag gebruik van zo'n gelegenheid om ons enthousiasme voor Afrikaanse percussie met anderen te delen. Het ambitieuze plan was om dit koor in anderhalf uur een complete Rumba aan te leren met zang, intro en solo's. We werden niet teleurgesteld!

De vorm van de workshop was zoals gebruikelijk. Na een inleiding over Do's, Ta's en Tu's konden we al snel beginnen met het basisritme ("Ik-speel-nu-de-Rum--ba") en zo langzaam het ritme opbouwen door nieuwe elementen toe te voegen. Dit alles in een opstelling waarbij Sabarianen zich tussen de koorleden mengen, zodat iedereen in de buurt zit van een ervaren speler.

Extra leuk: het is altijd even afwachten hoe een groep het zanggedeelte oppikt. Maar dit was natuurlijk een echt koor, dus klonk er zonder veel uitleg, pats boem, gewoon driestemmige zang. Het was alsof het al jaren in het repertoire zat! Die zang vormde meteen de afsluiter van de workshop, met voor beide groepen herinneringen aan een lekker avondje trommelen!